Inaugurarea oficială a noului sediu al IBA Bucureşti

Luni 23 aprilie 2012 a avut loc inaugurarea oficiala a noului sediu al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti din strada Baneasa Ancuta nr. 5.

 
La inaugurare au fost prezenti, alaturi de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia si reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Ministerului Afacerilor Europene, Academiei Române, Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, RENAR, Protectia Muncii, Asociatiei de Protectia Consumatorului, Organizatiei patronale Rompan, Asociatiei Anamob, Autoritatii de mediu, etc.
 
Domnul ministru si-a manifestat admiratia atât pentru noul sediu si dotarea acestuia, cât si pentru munca depusa de cercetatorii institutului, din pacate putin cunoscuta, si pe care cu aceasta ocazie doreste sa o faca vizibila.
 
Domnul Valeriu Tabara, fost Ministru al Agriculturii, care a sprijinit activitatea institutului in ultimii 17 ani s-a declarat bucuros de a fi alaturi de noi la acest eveniment important.
 
În continuare directorul general al institutului, doamna Nastasia Belc, a facut o scurta prezentare a proiectului prin care s-a realizat aceasta cladire precum si a activitatii institutului. (Aici puteti vedea prezentarea).
 
Participarea unui însemnat numar de reprezentanti media s-a concretizat în aparitii radio, tv, presa scrisa, din care spicuim câteva titluri si citate:
 
Inaugurarea noului sediu al Institutului National ... - AGERPRES FOTO
 
INAUGURARE - SEDIU IBA BUCURESTI; IBA Bucuresti, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, Stelian Fuia, ministri, Nastasia Belc
 
 
 
 
 
www.agroinfo.ro/.../belc-iba-romania-are-un-potential-extraordinar. România are un potential extraordinar în crearea de produse sanatoase, dar trebuie sa stim sa ne pozitionam pe piata, a declarat Nastasia Belc, director de proiect în cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare - IBA, cu ocazia inaugurarii noului sediu.
 
„În România exista alimente sanatoase pe piata, doar sa stim sa le alegem. Ar putea fi si mai multe daca am sti sa cerem. Putem cere alegându-le doar pe cele sanatoase si facând vânzare mai putina la celelalte. Bineînteles ca asta tine de o educatie a consumatorului si de o putere de cumparare. Dar, daca ne gândim sa cumparam mai putin si mai bun poate reusim sa schimbam treptat si structura pietei. Sunt alimente sanatoase în piata pornind de la pâine fara conservanti pâna la produse din carne care, într-adevar, sunt mai scumpe”, a declarat pentru agroinfo.ro, Nastasia Belc.
 
Potrivit acesteia, IBA vrea sa elaboreze retete sanatoase, mai bune, dar cu costuri mai mici. 
„Acesta este scopul nostru. Sa reusim sa impunem niste retete ca sa fie costurile mai mici. Industria care traieste din profit speculeaza aceste lucruri si încearca sa obtina aici un profit mai mare decât ar trebui. Am credinta ca se va rezolva acest lucru pentru ca noi avem un potential extraordinar si trebuie sa gasim niste nise sa ne pozitionam pe piata si sa fim si pe piata europeana pentru ca am exportat odata. Trebuie sa putem exporta din nou”, a mai afirmat oficialul IBA.
 
Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara ne-a declarat ca va scadea numarul produselor nesanatoase dupa inaugurarea noului sediu al IBA. „Nu o sa-si permita nimeni sa vina pe piata cu produse nesanatoase sau cu necorespoendenta între continut si eticheta”.
 
Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti a inaugurat un nou sediu. Acesta a fost finantat prin Programul Operational Sectorial ”Cresterea Competitivitatii Economice”, fondurile alocate fiind în valoare de peste 37,1 milioane lei.