Articole

Carti

1

Ed. Printech, Bucuresti    ISBN 978 - 606 - 521 - 743 - 0

Nutritie si sanatate

Belc N. si altii

2

Ed. Printech, Bucuresti ISBN 978-606-521-747-8

Calitatea recoltei de grau 2011

Zachia M., Belc N. si altii

3

sub tipar - brosura in cadrul proiectului  Biogenob  (cod 42161/2008)

Obezitatea si cancerul la san - probleme majore de sanatate la nivel mondial

Cimponeriu D., Apostol P., Radu I., Stavarachi M., Toma M., Uşurelu D., Burcoş T., Popa E. F., Popa I., Serafinceanu C., Crăciun A.M, Panduru N., Cucu I., Rusu L. 

Capitole din carti

 

Capitole din carti

 

1.

 Academia Romana si  Ed.  Mirton
ISBN 978-973-27-2128-5

CapVII.  Monitorizarea prezentei  plantelor modificate genetic in alimente si nutreturi, in volumul "Plante transgenetice: obtinere, testare si  cultura". 

Gagiu V., Belc N.

Articole cotate ISI

 

Articole cotate  ISI

 

1

 Romanian Biotechnological Letters, vol. 16 (1),  -2011, pg. 5863 - 5871, ISI

Incidenta contaminarii cu fungi intr-o brutarie romaneasca: o abordare moleculara

Cornea C. P., Ciucă M., Voaides C., Gagiu V.,  Pop A.

2

Journal of Environmental Protection and Ecology (JEPE) ISSN 1311-5065, vol. 12, no. 1, 2011, p. 354-363, ISI

Deficientele nutritionala si imbatranirea

Duta D., Belc N., Lupeanu E., Cucu N.

3

Acta Horticulturae, in curs de publicare

Alimente functionale din fructe pentru dieta diabeticilor

Catană L., Catană M., Negoiţă M., Iorga E., Belc N., Ghencea S., Lilios G., Chiţu V;

4

Acta Horticulturae, in curs de publicare

Testarea comportarii in timpul procesarii a unor specii de zmeura

Negoiţă M., Catană L., Catană M., Iorga E., Belc N., Ghencea S., Stancov A.,  Mladin P.

5

Acta Horticulturae, in curs de publicare

 Fruit-based concentrated products, iron fortified,destined to prevention and diet therapy of  iron deficiencies

Catană L., Catană M., Negoiţă M., Iorga E., Belc N., Lilios G., Chiţu V., Popp Stănescu A.

6

Romanian Biotechnological letters

 Study on optimization of solid-phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry analysis for the volatile fraction of pastures

Amalia Miltelut, Alina Culetu, Mona Popa, Petru Niculita

7

Romanian Biotechnological Letters, Vol. 16, No.6, Supplement 2011, p. 113-118.

Study on optimization of solid-phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry analysis for the volatile fraction of pastures

Miteluţ A., A. Culeţu, M. Popa, P. Niculita

Articole in publicatii de specialitate

 

Articole in publicatii de specialitate

 

1

Conferinta "Biologically Active Substances: Fundamental and Applied Problems (BAS 2011)", Novy Svet, AR Crimea, Ukraine - Cartea de rezumate

Platforma web AGRI-FOOD

Simac V., Macri A., Dragancea B., Cotora L.

2

Conferinta internationala "Renewable Wood and Plant Resources: Chemistry, Technology, Pharmacology, Medicine", Saint Petersburg, Rusia, 2011 - Cartea de rezumate

Tehnologia painii si cancerul

Simac V., Sandric M.M., Caragia V., Nicolaeva D., Golovco Ju.

3

Conferinta internationala "Renewable Wood and Plant Resources: Chemistry, Technology, Pharmacology, Medicine", Saint Petersburg, Rusia, 2011 - Cartea de rezumate

Studiul izolarii compusilor biologic activi din materii prime din plante folosind extractia de CO2 supercritic

D. Nicolaeva, V. Caragia, M. Podogova, V. Simac, M. Deleanu, C. Stavarache, Ju. Golovco

4

Conferinta "Biologically Active Substances: Fundamental and Applied Problems (BAS 2011)", Novy Svet, AR Crimea, Ukraine - Cartea de rezumate

Dezvoltarea de tehnologii, justificarea indicatorilor de calitate ai extractiilor de CO2 supercritic din substante biologic active (Fitocomponente), din materii prime naturale, din plante

Caragia V., Nicolaeva D., Podogova M., Simac V., Ciocarlan А., Golovco Ju

6

Lucrarile Stiintifice ale Universitatii de Tehnologii Alimentare, Plovdiv, Bulgaria, Volume LVIII, Issue 1, ISSN 0477-0250, CAB Abstracts, UFT Academic Publishing House, pg 475-480, 2011

Activitatea antibacteriala comparativa a uleiurilor esentiale din diferite surse

Dobre A., Gagiu G., Ionescu M., Mustatea G., Anton L., Rovinaru C.

7

Analele Universitatii "Dunarea de Jos" Galati, Fasciculul VI, Tehnologii Alimentare, 35 (2) ISSN 1843-5157, CNCSIS indexed (B+), Galati University Press, BDI CAB Abstract, 2011, in curs de publicare

Cercetari privind activitatea antimicrobiala a uleiurilor esentiale impotriva bacteriilor din produsele alimentare si a fungilor toxicogeni

Dobre A., Gagiu G.,  Petru N.

8

Rezumat publicat in Lucrarile Simpozionului International„From Food Science to Food Industry”, Euro-Aliment, 6-7 octombrie, ISSN 1843-5114, Editura Universitara Galati, CNCSIS Cod 281, pg 83-84, 2011

Cercetari privind activitatea antimicrobiala a uleiurilor esentiale impotriva bacteriilor din produsele alimentare si a fungilor toxicogeni

Dobre A., Gagiu G.,  Petru N.

9

Romanian Biotechnological Letters, manuscris nr. 519, 2011, in curs de publicare

Compozitia chimica si activitatea antimicrobiala a unor uleiuri esentiale din familiile Lamiaceae si Apiaceae folosite pentru cresterea sigurantei alimentare

Anton L., Rovinaru C., Radu M., Dobre E., Dobre A., Gagiu V., Ionescu M.

10.

Workshopul FCBU-ERA – Food Chemistry and Biotechnology, Belgrad, 18-19 octombrie, editia a 2-a - Cartea de rezumate, pg. 28, 2011.

Activitatea antimicrobiala in faza de vapori a uleiurilor esentiale selctate impotriva bacteriilor din produsele alimentare si a fungilor toxicogeni

Dobre A., Smeu I., Gagiu V., Petru N.

11

Workshopul FCBU-ERA – Food Chemistry and Biotechnology, Belgrad, 18-19 octombrie, editia a 2-a - Cartea de rezumate, pg. 32, 2011.

Prelungirea termentului de valabilitate a salatei proaspete romanesti

Smeu I., Popa M., Dobre A., Ionescu M., Belc N., Spadaro G., Mustatea G.

12

Workshopul FCBU-ERA – Food Chemistry and Biotechnology, Belgrad, 18-19 octombrie, editia a 2-a - Cartea de rezumate, pg. 40, 2011.

Activitatea antibacteriala a nanoparticulelor de argint

Mustatea G., Calinescu I., Dobre A., Ionescu M.

13

Workshopul FCUB-ERA "Food Safety and Health Effects of Food "’, prima editie Belgrad, Serbia - Cartea de rezumate, pg. 29, 2011

Teste screening pentru utilizarea de uleiuri esentiale ca si conservant natural in industria de panificatie

Dobre A., Smeu I., Chirtu M., Belc N., Petru N., Gagiu V.

14

Workshopul FCUB-ERA "Food Safety and Health Effects of Food "’, prima editie Belgrad, Serbia - Cartea de rezumate, pg. 32, 2011

Efectele sinergice ale ambalarii in atmosfera modificata si ale aluatului de secara antifungic asupra perioadei de valabilitate a painii

Smeu I., Dobre A., Cucu M., Ionescu M., Belc N., Gagiu V.

15

 Romanian Biotechnological Letters, vol. 16 (1), 2011 (sub tipar) 

Incidenta contaminarii cu fungi intr-o brutarie din Romania: o abordare moleculara

Cornea C. P., Ciucă M., Voaides C., Gagiu V., Pop A.

16

Congresul "International Congress on Food and Nutrition", 12 - 14th of October, Istanbul – Turkey, editia a 4-a, 2011 - Cartea de rezumate

Evaluarea contaminarii cu patulina a sucului de mere, folosind HPLC

Negoita M., L. Catană, Catana M., Iorga E., Belc N., Ionescu V., Lilios G., Balea A.

17

Congresul "International Congress on Food and Nutrition", 12 - 14th of October, Istanbul – Turkey, editia a 4-a, 2011 - Cartea de rezumate

Realizarea si testarea clinica a produselor alimentare îmbogăţite cu fier

Catana M., L. Catană, Negoita M., Iorga E., Belc N., Ionescu V., Balea A., Lilios G., Popp A. Stanescu

18

 Cartea de rezumate „LET’S MEAT IN GHENT, BELGIUM - Global challenges to production, processing and consumption of  meat”

Cercetari privind influenta nivelului scazut de sodiu asupra pastei din piept de pui

T. E. Mihociu, N. Belc, M. Zachia, E. Iorga, V. Ionescu, G. Stefan

19

Articol acceptat spre publicare in Croatian Journal of Food Technology, Biotecnology and Nutrition

Perioada de valabilitate si calitatea cremvurstilor dupa o reducere substantiala a sodiului

M. Popa, A. Mitelut, M. Geicu, M. Draghici, P. Niculita, T. Mihociu

20

Analele IBNA,vol 26, 2011, pag 44-49, 2011

Stabilirea acizilor grasi saturati/nesaturati in carnea de pui, pentru obtinerea unor produse de calitate superioara

M. Olteanu, M. Ropota, T. Panaite, T. Mihociu

21

 International Symposium "New Researches in Biotechnology" Bucharest, Romania, editia a 4-a, Cartea de rezumate, vol. XV, p.190-196

Cercetari asupra continutului de micotoxine al Triticum Aestivum in culturile romanesti din sud

A. Mitelut, A. Culetu, I. Smeu, M. Popa

22

 International Symposium on Advanced Technologies for the Pulp and Paper Industry, Braila, September 6-9, 2011, editia a 6-a, Cartea de rezumate

Aspecte privind respectarea proprietatilor barierei imbunatatite asupra sigurantei alimentare si necesitatile mediului

M. Ionescu, G. Mustatea, V. Ionescu, G. Spadaro, D. Manea, C. M. Talasman, A. Radu, M. Burlacu

23

International Symposium on Advanced Technologies for the Pulp and Paper Industry, Braila, September 6-9, 2011, editia a 6-a, Cartea de rezumate

Cercetari privind fabricarea hartiei pentru ambalaje alimentare cu proprietati de bariera

D. Manea, C. M. Talasman, A. Radu, D. Gavrilescu, M. Ionescu, G. Mustatea, G. Spadaro

Prezentari in plen la simpozioane , conferinte, work shopuri

 

Prezentari in plen la simpozioane , conferinte, work shopuri

 

1.

 Workshop-ul "Trasabilitatea produselor agroalimentare în România", 17 noiembrie 2010 la sediul USAMV Bucureşti

Ghid de bune practici privind trasabilitatea produselor agroalimentare

M. Negoiţă, N. Belc, L. Catană, Enuţa Iorga, M. Catană, A. Bălea

2.

International Symposium "New Researches in Biotechnology", editia a 4-a, Bucharest, Romania

Schimbarea caracteristicilor senzoriale a cremvurstilor cu continut scazut de sodiu folosind diferite sisteme de ambalare

M. Popa, M. Geicu , A. Mitelut, M. Draghici, P. Niculita, T. Mihociu, E. Dragu,

3.

International Symposium on Advanced Technologies for the Pulp and Paper Industry", editia a 6-a, Braila, September 6-9, 2011

Aspecte privind conformitatea hartiei cu bariera imbunatatita cu cerinţele de siguranţă alimentară şi mediu

M. Ionescu, G. Mustăţea, V. Ionescu, G. Spadaro, D. Manea, C. Talasman, A. Radu

4.

International Symposium "New Researches in Biotechnology", editia a 4-a, Bucharest, Romania

Studiu asupra optimizarii microextractiei in faza solida si a analizei gaz-cromatografie - spectometrie de masa pentru fractia volatila a pasunilor

A. Mitelut, A. Culetu, M. Popa

5.

Workshopul FCBU-ERA – Food Chemistry and Biotechnology, editia a 2-a, Belgrad, 18-19 octombrie

Studiu privind comportarea uleiului de palmier folosit pentru prajirea la temperatura controlata

A. Culetu, M. Zachia, E. M. Pruteanu, A. Decu

6.

Conferinta Internationala ISEKI_Food, editia a 2-a, 31 August-2 September 2011, Milan,

Cercetari preliminare privind fabricarea de produse de panificatie cu efecte de imbunatatire a sanatatii

A. Culetu, M. Zachia, E. M. Pruteanu, A. Decu, N. Belc, G. Vlasceanu

7.

International Symposium "New Researches in Biotechnology", editia a 4-a, Bucharest, Romania

Noi materiale pentru ambalat si efectul lor asupra termenului de valabilitate a salatei ambalate

 Ionescu M., Mustatea G., Ionescu V.,  Smeu I., Spadaro G.,  Vuluga Z.

8.

Simpozion A.S.M.P., Bucuresti , 20 octombrie

Redresarea capitalului uman din zonele rurale din Romania, prin castigarea de competente si cunostinte cu valoare adaugata ridicata

Gageanu P., Mosoiu C. , Zaica Al. , Sandric M.

9.

Simpozion A.S.M.P., Bucuresti , 20 octombrie

Utilizarea culturilor lactice pentru imbunatatirea calitatii produselor de panificatie

Belc N.

10.

Intalnire de proiect NTF Plovdiv, 9 iunie, 2011

Studiu de caz privind managementul produselor de panificatie

Sandric M., Mosoiu C., Simac V.

 

 

 

 

Postere expuse la simpozioane, conferinte, work shopuri

 

Postere expuse la simpozioane, conferinte, work shopuri

 

 

 

 

1.

Conferinta "Biologically Active Substances: Fundamental and Applied Problems (BAS 2011)", Novy Svet, AR Crimea, Ukraine

Platforma web AGRIFOOD

Simac V., Macri A., Dragancea B., Cotora L.

2.

Workshopul FCUB-ERA "Food Safety and Health Effects of Food "’,31 ian-1 feb, prima editie Belgrad, Serbia

Efectul ambalarii in amosfera modificata si a propionatului de calciu asupra perioadei de valabilitate a painii din aluat acid

I. Smeu, A. Dobre, M. Cucu (Chirtu), M. Ionescu, N. Belc, V. Gagiu

3.

Workshopul FCUB-ERA "Food Safety and Health Effects of Food "’,31 ian-1 feb, prima editie Belgrad, Serbia

Teste screening pentru utilizarea de uleiuri esentiale ca si conservant natural in industria de panificatie

A. Dobre, I. Smeu, M. Chirtu, N. Belc, N. Petru, V. Gagiu

4.

Simpozionul Doctoral, prima editie, Universitatea "Dunarea de Jos", Galati

Efectul operatiilor de procesare asupra termenului de valabilitate si a calitatii salatei

I. Smeu, A. I. Nicolau, M. E. Popa

5.

Conferinţa Internaţională “Environmental Capacity Building”, Bucuresti

Studiu comparativ intre ambalarea in conditii normale si cea in atmosfera modificata pentru prelungrea termenului de valabilitate a salatei din Romania

I.Smeu, M. E. Popa

6.

Congresul "International Congress on Food and Nutrition", 12 - 14th of October, Istanbul – Turkey, editia a 4-a, 2011

Evaluarea contaminarii cu patulina a sucului de mere, folosind HPLC

M. Negoita, L. Catana, M. Catana, E. Iorga, N. Belc, V. Ionescu, G. Lilios, A. Balea

7.

Balkan Symposium on Fruit Growing (a II-a editie), Pitesti - Maracineni

Testarea comportarii in timpul procesarii a unor specii de zmeura

M. Negoita, L. Catana, M. Catana, E. Iorga, N. Belc, A. Stancov,  P. Mladin

8.

4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14th of October, Istanbul – Turkey

Determinarea dioxinei si a furanilor din uleiuri, prin gaz-cromatograf de rezolutie inalta, in combinatie cu spectometrul de masa de rezolutie inalta

L. Catana, M. Catana, M. Negoita, E. Iorga, N. Belc Nastasia, V. Ionescu, G. Lilios, A. Balea

9.

Congresul "International Congress on Food and Nutrition", 12 - 14th of October, Istanbul – Turkey, editia a 4-a, 2011

Realizarea si testarea clinica a produselor alimentare îmbogăţite cu fier

M. Catana, L. Catană, M. Negoita, E. Iorga, N. Belc, V. Ionescu, A. Balea, G. Lilios, Popp A. Stanescu

10.

Balkan Symposium on Fruit Growing (a II-a editie), Pitesti - Maracineni

Produse pe baza de concentrat de fructe, fortifiate cu fier, destinate prevenirii si dietoterapiei deficinetei de fier

M. Catană, L. Catană, M. Negoiţă, E. Iorga, N. Belc, G. Lilios, V. Chiţu, A. Popp Stănescu

11.

Workshopul FCUB-ERA "Food Safety and Health Effects of Food "’,31 ian-1 feb, prima editie Belgrad, Serbia

Produse pe baza de cereale bogate in prebiotice si compusi bioactivi

F. A. Hîncu, D. E. Duţă, N. Belc

12.

International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Croatia

Cercetari experimentale privind analiza terpenelor in furaje prin microextractie "headspace" in faza solida cuplata cu gaz-cromatografie - spectometrie de masa

A. Mitelut, A. Culetu, M. Serdaru, M. Popa, A. Blaj

Studii, rapoarte

 

Studii, rapoarte

 

 

2

Contract nr. 15/01.03.2009  Cresterea calitatii si competitivitatii activitatii de cercetare-dezvoltare a Institutului de Bioresurse Alimentare/BIOCALIT   www.biocalit.bioresurse.ro

3 brosuri privind activitatea de cercetare a IBA Bucuresti in domeniul sigureantei alimentare, calitatii alimentelor si nutritiei

N. Belc, E. Iorga, D. Liana, F. Georgescu, A. Onica

3

Contract ADER 8.1.1. Evaluarea riscului privind contaminarea cu micotoxine a productiilor anuale de grau din Romania

• Raport faza I "Evaluarea riscului privind contaminarea cu fusarium a productiei de grau din anul 2011"

V. Gagiu

4

299E! ETANFAREFUN

• Elaborarea matricilor alimentare si a tehnologiilor de obtinere a 4 tipuri de produse fainoase, folosind ingredientul primit de la partenerii din Portugalia, in faza de laborator (efectuarea de experimentari pilot);                                              • Studiu tehnic privind ambalarea produselor noi elaborate si termenul de valabilitate al acestora

A. Macri

5

92081/2008 -  POL-EX-AGRA

• Realizare prototip platforma colaborativa pentru managementul cunostiintelor, expertizelor si parteneriatelor in cercetarea-dezvoltarea agroalimenta                                      • Diseminare rezultate

A. Macri

6

CAPINFOOD (Program Transnational cooperation for SEE countries)

• Analiza cadrului actual de desfasurare a activitatii de inovare in sectorul alimentar din tara noastra, cu aportul factorilor implicati: autoritati, cercetare, industrie, consumatori. S-au folosit : SWOT  si SOR analyses, aplicate in 2 Focus grupuri

A. Macri

7

SALUS (Health Program)

• Metodologie de analiza a contextului local (din tarile participante) privind reformularea alimentelor in ce priveste reducerea sarii, zaharului si grasimilor

A. Macri