Comunicat de presa 13.02.2014 - Platforma Nationala Food for Life

COMUNICAT DE PRESA

Platforma Tehnologica Nationala „Food for Life” face cunoscut faptul ca, incepand cu luna noiembrie 2013 si-a schimbat forma de organizare, devenind persoana juridica de drept si a capatat statutul de Asociatie. Platforma Tehnologica Nationala „Food for Life” face parte din reteaua Platformelor nationale din domeniul alimentatiei constituite la nivel european si este  membra a Platformei Tehnologice Europene cu acelasi nume.

Obiectivul principal al Platformei „Food for Life” este cresterea competitivitatii companiilor din sectorul alimentar, prin stimularea participarii acestora in activitati colaborative de cercetare-dezvoltare-inovare, schimb de facilitati, de know-how si expertiza, precum si cresterea vizibilitatii industriei alimentare romanesti dincolo de granitele tarii.

Asociatia Platforma Tehnologica „Food for Life” si-a propus sa fie o prezenta activa in domeniul cercetarii si inovarii, sa faciliteze dialogul  cercetare-industrie, sa se implice in actiuni menite sa ofere membrilor sai posibilitatea dezvoltarii de noi parteneriate si sa ajute la valorificarea rezultatelor cercetarilor romanesti din domeniul alimentatiei pe pietele nationale si europene.

Asociatia ramane deschisa aderarii tuturor organizatiilor romanesti cu preocupari in domeniul cercetarii-dezvoltarii si inovarii in domeniul alimentatiei,si in special companiilor interesate sa introduca in productie si comercializare produse si tehnologii noi, inovative, capabile sa le asigure o competitivitate semnificativa.

Comitetul Director