Comunicat de presa 22 Oct. 2013 al proiectului european "Guarden"

COMUNICAT DE PRESA
 
22 OCTOMBRIE 2013
 
ELABORAT DE CATRE BIROUL DE PRESA AL PROIECTULUI EUROPEAN “GuardEn’’
 
 
 
Sedință  Comitet de Coordonare, 07-08.10.2013, Bulgaria
 
 
 
În perioada 07-08.10.2013 a avut loc a doua reuniune a Comitetului de Coordonare a proiectului european "GuardEn", în Sofia, Bulgaria.
 
 
Proiectul ’’GuardEn’’ este implementat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională  Sud-Estul Europei și are drept scop dezvoltarea unui mecanism integrat cu scopul de a sprijini proiectarea rațională și implementarea eficientă a strategiilor locale de prevenire a riscurilor de mediu și de reabilitare, specifice pentru teritoriile amenințate de poluarea apei sau a solului.
 
 
Reuniunea de la Sofia, organizată de Camera Bulgară de Comerț și Industrie, a reunit reprezentanții celor 14 parteneri internaționali în scopul de a monitoriza progresul activităților și problemele critice care trebuie abordate pentru atingerea obiectivelor predefinite. În cadrul întâlnirii, s-au stabilit noi termene de finalizare pentru activitățile planificate în următoarele luni și temele care urmează să fie incluse în programul de instruire, care va fi organizat sub formă de seminarii în fiecare țară parteneră pentru factorii de decizie, experți, precum și pentru alți actori locali din categoriile relevante. Comitetul a discutat, de asemenea, măsurile necesare pentru crearea unei rețele de experți și propunerea privind standardul GuardEn pentru întreprinderile agricole.
 
 
Până în luna noiembrie 2013 vor avea loc intâlniri ale Comitetului Stiințific pentru definirea detaliată a Standardului GuardEn și a grupului de instruire care va  pregăti  propuneri de pachete de formare. Următoarea reuniune a Comitetului de Coordonare va avea loc în luna aprilie 2014, în Budapesta, Ungaria.