Grupe de cercetare

Cercetatori din cadrul IBA care s-au specializat in cadrul unor prestigioase organizatii de cercetare internationale

 

Nume

Departament

Specializari

Institutia organizatoare / tara

Durata

Nastasia Belc

Director general

Laborator chimie alimentara

Institutul de Tehnologie Chimica,Praga, (Cehia), 2000

2 saptamani

 

 

HACCP si igiena alimentara

Graduate School VLAG, Universitatea Agronomica,Budapesta, (Ungaria), 1999

2 saptamani

 

 

Metodologii Foresight

UNIDO – 1 saptamana Viena si 1 saptamana Praga, 2006, 2008

2 saptamani

 

 

Sistem de productie ecologic

Ministerul Agriculturii din Franta, Paris is Toulouse – 1 saptamana, 2002

Ministerul Agriculturii din Belgia – 1 saptamana, 2004

Ministerul Agriculturii din Germania – 1 saptamana, Bonn

3 saptamani

 

 

Nutritie

BEUC/ Budapesta, 2003 si Teagasc/Dublin, 2004

2 saptamani

Enuta Iorga

Director cercetare

Tehnologia extrudarii

Wageningen, (Olanda)

1 luna

 

 

Analiza senzoriala

Porto, (Portugalia)

1 saptamana

Marilena Pruteanu

Lab. Chimia alimentului

Detectarea dioxinelor

University of Murcia, CTC,Murcia (Spania)

3 luni

Marta Zachia

 

Conferinta Internationala de Nutritie

Malaysian Palm Oil Council, Selangor, (Malaesia)

1 saptamana

Alina Culetu

Lab. Biochimie coloidala

Compusi bioactivi, alimente functionale

University of Applied Sciences Valais, Institute of Life Technologies, Sion, (Elvetia)

1 an

 

 

Autenticitatea produselor traditionale – analiza senzoriala

Universidade Católica Portuguesa - Escola Superior de Biotecnologia, Porto (Portugalia)

1 saptamana

 

 

Siguranta alimentara in industria de panificatie

Campden BRI, Chipping Campden (Anglia)

1 saptamana

 

 

Limba electronica, discriminare probe alimentare

University of Modena and Reggio Emilia, Department of Chemistry, Modena (Italia)

5 luni

Gabriel Mustatea

Lab. Ambalaje alimentare

Nano tehnologii si microincapsulare

Institute de Science des Materiaux Mulhouse (Franta)

4 luni

Valentin Ionescu

Lab. RMN

Selectarea si utilizarea materialelor de referinte

IRMC, Geel, (Belgia)

2 saptamani

 

 

Detectarea dioxinelor

Dioxin Academy, Munster, (Germania)

1 saptamana

 

 

Infrastructura calitatii

Danish Technological Institute,Archus, (Danemarca)

1 saptamana

Alina Adascalului

Lab. Nutritie

Detectarea dioxinelor

Dioxin Academy, Munster, (Germania)

1 saptamana

 

Lab. Nutritie

Detectarea steviozidului, indulcitor din Stevia

Bruxelles

1 saptamana

Luminita Catana

Lab. Cromatografie

Detectarea dioxinelor

Dioxin Academy, Munster, (Germania)

1 saptamana

Denisa Duta

Lab. Senzoriale

Cereale: procesare, calitate

University of Iowa, (SUA)

1 luna

 

 

Comunicarea rezultatelor cercetarii catre public

Universitatea din Dubrovnik, (Croatia)

1 saptamana

 

 

Proiecte de cercetare internationale, metode de analiza moderne in controlul calitatii produselor alimentare

Crop and Food Research Institute, Palmerston North siChristchurch, (Noua Zeelanda)

1 luna

 

 

Analiza senzoriala si autenticitate produse alimentare

UCPESB, Porto, (Portugalia)

1 saptamana

 

 

Analiza senzoriala, procesare fructe-legume, Analiza fizico-chimice (vitamine, acizi grasi)

CTC, Murcia, Spania

1 saptamana

Fulvia Manolache

 

Autenticitatea produselor traditionale

UCPESB, Porto, (Portugalia)

1 saptamana

Valeria Gagiu

Lab. Microbiologie

Prevention and Detection of Fusarium mycotoxins from wheat”

Institute for Agrobiotechnology,Tulln, (Austria)

8 luni

 

 

Food safety and food quality standards”

University of Iowa, (SUA)

1 luna

Irina Smeu

 

Stagiu de mobilitate externa in cadrul lucrarii de doctorat: Tratarea salatei cu plasma atmosferica – metoda inovativa de inactivare a microorganismelor de alterare

Institutul Leibniz de Inginerie Agricola- ATBPotsdam, (Germania)

4 luni

 

 

Scoala de Stiinte Avansate Sao Paulo: Progrese in structura moleculara a alimentelor

Universitatea Sao Paolo, Facultatea de zootehnie si Ingineria Alimentelor -FZEA/USP, Sao Paulo,(Brazilia)

1 saptamana

 

 

Tehnici de detectie si decontaminare a micotoxinelor din alimente si/sau furaje

Consiliul National al Cercetarii, Institutul de Stiinte in Productia Alimentara - CNR/ISPA, Bari, (Italia)

1 saptamana

Alina Dobre

 

Tehnici de detectie si decontaminare a micotoxinelor din alimente si/sau furaje

CNR/ISPA, Bari, (Italia)

1 saptamana

Florin Soptica

Cercetari Interdisciplinare

Nutritie

Reading University, Reading, (Marea Britanie)

1 an si 6 luni

Giuseppe Spadaro

Statie pilot procesare carne

Tehnologia produselor alimentare

ISPA, Bari, (Italia)

1 luna

Adrian Nicolae

Statie pilot procesare cereale

Microincapsulare si metale grele

University of Murcia, CTC,Murcia, (Spania)

3 luni

Anca Popescu

SNPMAPS

adulterare suplimente alimentare

CTC, Murcia (Spania)

3 luni

Claudia Mosoiu

Departament resurse umane

Metodologii Foresight

UNIDO, Praga

1 saptamana

Camelia Nicolae

 

Detectarea steviozidului, indulcitor din Stevia

Bruxelles

1 saptamana

 
Mohan Gabriela Centrul de informare tehnologica Siguranta alimentara in industria de panificatie Campden BRI, Chipping Campden (Anglia)

1 saptamana

Mosoiu Claudia   Inspector agricultura ecologica  AIAB Veneto Padova, Italia 1 saptamana